Dožínky v Chrástu

Před lety byly dožínky na faře v Chrástu naše první akce, kde jsme vařili kávu Tenkrát jsme kávu mleli ručně a vařili v fresh pressu. neustále jsme pobíhali mezi kavárnou a kuchyňkou a myli jednu konvičku za druhou. Od té doby jsme přešli na klasické esspresso připravované v pákovém kávovaru. Začali jsme vařit v stroji italské firmy Rancilio. Její domácí kávovar Silvia jsme si nechali doplnit o tkzv PID regulaci (elektronické hlídání a nastavování teplot, časů …). Na letošní dožínky jsme však provedli update stroje a přijeli jsme s zbrusu novým, již téměř profesionálním, Rocet Esspressem.

Tento opět italský (jak jinak) kávovar má dva bojlery, které nám umožňují šlehat mléko společně s vařením esspressa. Postoupili jsme tudíž s úrovní černého nápoje opět o stupínek výše, ale zároveň jsme si uvědomili, že i ten původní frensch press dokázal udělat nádhernou vůni a náladu. Káva je totiž o setkávání a slovech vyslovených nad kouřícím hrnkem.

Facebooktwittermail

Napsat komentář