Příběh domácí housky

Jak často se vám stane, že při snídani zapojíte všechny smysly? Tak vyzkoušejte jemné domácí houstičky…

Ingredience:
5 dkg oleje
1 ks vejce
1 lžička cukru
25 dkg mouka pšeničná celozrnná
sůl
125 ml mléka
2 dkg droždí
Na potření:
1 ks rozšlehané vejce
Na ozdobu:
hrubá sůl
kmín
mák
slunečnicové semínko

Postup:
Do plechového hrníčku nalijeme teplé mléko. Přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout na teplém místě. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce a sůl.
Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto._5151248

Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 stejných dílů, ze kterých spleteme housky.

Pokládáme je na pečící papír, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody._5151250

Housky posypeme a pečeme na 175 stupňů dozlatova.

Bon appétit 🙂

_5151254

Facebooktwittermail

Napsat komentář