Jak často se vám stane, že při snídani zapojíte všechny smysly? Tak vyzkoušejte jemné domácí houstičky…
Ingredience:
5 dkg oleje
1 ks vejce
1 lžička cukru
25 dkg mouka pšeničná celozrnná
sůl
125 ml mléka
2 dkg droždí
Na potření:
1 ks rozšlehané vejce
Na ozdobu:
hrubá sůl
kmín
mák
slunečnicové semínko
Postup:
Do plechového hrníčku nalijeme teplé mléko. Přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout na teplém místě. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce a sůl.
Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto.
Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 stejných dílů, ze kterých spleteme housky.
Pokládáme je na pečící papír, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody.
Housky posypeme a pečeme na 175 stupňů dozlatova.
Bon appétit 🙂